mercredi 8 août 2007

Cap XI Natura, o alternativa pentru sex si dragoste-Bulevardul Iluziilor colt cu strada Libertatii

(...)

Aşadar mă aflam în buda vagonului de tren, sporovăind fericită despre câte-n lună şi-n stele cu prietena mea Daphné, care mă invitase în acea excursie.
O parte din grup veniseră în cuplu, alţii erau singuri, ca mine.
De când o terminasem cu poetul, nu avusesem o relaţie prea strânsă cu vreun tip, doar de două ori mi s-a părut că zăresc nişte tipi mai plăcuţi, unul din ei pe care l-am întâlnit la discoteca Blue Night, din Grozăveşti, Gani, slăbuţ, brunet, dar cu ochi frumoşi, care îmi povestea tot timpul de Galaţi (de unde era) şi că pentru el femeia ideală era cea cu care nu se cearta niciodată ( ce plictisitor! îmi spuneam), care pe deasupra era şi gelos, de care m-am despărţit la scurtă vreme. Despre el ţin minte că ne mozoleam pe coridoarele insalubre ale caminului A, pe întuneric, dar nu am ajuns niciodată la mai mult.
Al doilea tip de care mi-a plăcut a fost un coleg de an, Mihnea, un tip înalt, blond, cu ochi albaştri, inteligent, cu care mergeam adesea în parc, unde compuneam uneori poezii la umbra unui copac, pe care el le semna totdeauna cu Allport Gallas. Într-o zi pe când mergeam la coafor, m-am întâlnit cu Mihnea pe stradă şi m-a însoţit din proprie iniţiativă până la locul cu pricina, aproape de Piaţa Amzei. A aşteptat răbdător până părul meu a fost coafat, apoi m-a însoţit până în staţia de autobus, unde înainte să plece m-a sărutat îndelung.
După aceea nu s-a mai întâmplat nimic, nu am discutat niciodată acel incident. Sărutul nostru s-a topit ca un fulg de nea admirat doar o clipă. Unele relaţii în viaţă asta sunt ca visele de care îţi aminteşti la trezire că au fost mişto, dar după câteva secunde le uiţi definitiv.
Aşa că la momentul în care contemplam munţii de la geamul toaletei eram liberă ca pasărea cerului şi nu simţeam că-mi lipseşte ceva.
Trenul a oprit după aproximativ trei ore în Predeal, de unde am pornit veseli, cu rucsacurile în spinare, către înălţimile ce ne aşteptau.
(...)

Aucun commentaire: